8 Locuri Faine De Vizitat în Argeș

0
858

Hai să-ţi arăt 8 locuri faine pe care ar trebui să le vizitezi în judeţul Argeş

Bună, dragii mei prieteni! Sunt Nelu de la Nelstill și astăzi sunt aici să vă prezint 8 locuri fabuloase pe care trebuie să le vizitați daca aveţi drum sau vreţi să vă petreceţi vacanţa în județul Argeș, România. Fără alte introduceri, haideți să ne începem călătoria virtuală la aceste obiective turistice:

⭐️Comanda acum!!! Click pe link https://temu.to/m/u79by37lwkf pentru a primi un cupon promotional de 💰‎500Lei sau ⭐️ Scrie aco248595 în aplicaţia Temu App şi primeşti 💰30% discount la un produs ales!!

Valea Dâmboviţei la poalele Muşcelului - jud. Argeş
Valea Dâmboviţei la poalele Muşcelului – jud. Argeş

1. Crucea Dorintelor şi Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă

Mănăstirea este situată în comuna Cetăţeni, în apropiere de orașul Câmpulung Muscel, Argeş şi este construită pe o stâncă înaltă, la o altitudine de 1.000 de metri. Este supranumită „Meteora României” datorită asemănării sale cu mănăstirile din Meteora, din Grecia. Se spune că aici izvorul tămăduitor curge în altarul mănăstirii.

Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă - 8 locuri de vizitat în Argeş
Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă – 8 locuri de vizitat în Argeş
Biserica Rupestra Negru Voda
Biserica Rupestra Negru Voda
Schitul Negru Voda
Schitul Negru Voda

Prin dreapta mănăstirii, drumul duce, printre aşezămintele monahale, către Crucea Dorinţelor, un loc cu o intensitate spirituală mare, unde dorinţele puse se împlinesc. Tot de aici se deschide o privelişte admirabilă spre Valea Dâmboviţei.

 Crucea Dorintelor şi Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă | 8 locuri de vizitat în Argeş
Crucea Dorintelor şi Mânăstirea Cetățuia Negru-Vodă | 8 locuri de vizitat în Argeş

2. Mănăstirea şi Biserica Rupestră Corbii de Piatră

Un sit arheologic important din Argeș. Biserica a fost construită în secolul al XIV-lea, iar mănăstirea a fost construită mai târziu, în secolul al XVI-lea.

Mănăstirea şi Biserica Rupestră Corbii de Piatră - 8 locuri de vizitat în Argeş
Mănăstirea şi Biserica Rupestră Corbii de Piatră – 8 locuri de vizitat în Argeş

Aceste locuri sfinte îți vor liniști sufletul și îți vor oferi o experiență spirituală profundă, înconjurat de natură și arhitectură impresionantă.

 8 locuri de vizitat în Argeş

3. Căsuța Albastră din Corbi – 8 locuri de vizitat în Argeş

O casă tradițională românească, situată în satul Jgheaburi, comuna Corbi, județul Argeș. A fost construită în anul 1868 de către un unchi al bunicii soției lui Nicolae Sescioreanu, proprietarul actual al casei.

Căsuța Albastră din Corbi - 8 locuri de vizitat în Argeş
Căsuța Albastră din Corbi – 8 locuri de vizitat în Argeş
Căsuța Albastră din Corbi - Argeş

Căsuța este pictată în albastru, o culoare care simbolizează cerul și speranța. Are un acoperiș din țiglă roșie și o curte plină de flori. În spatele casei se află o cascadă naturală de 10 metri înălțime, care este alimentată de un izvor subteran.

Căsuța Albastră din Corbi - Argeş

Este un loc de poveste, care te poartă înapoi în timp, în lumea tradițiilor românești.

4. Mănăstirea Curtea de Argeş

Reprezintă un loc important de pelerinaj și o destinație culturală deosebită, atrăgând numeroși vizitatori care doresc să exploreze istoria și frumusețea sa arhitecturală.

Mănăstirea Curtea de Argeş
Mănăstirea Curtea de Argeş

Mănăstirea Curtea de Argeş este cunoscută în special pentru catedrala episcopală, care este unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Țara Românească.

5. Cetatea Poenari – 8 locuri de vizitat în Argeş

Una dintre cele mai cunoscute cetăți din România. A fost construită în secolul al XIV-lea de către Vlad Țepeș, și este situată pe vârf de munte, la o altitudine de 850 de metri.

Cetatea Poenari - 8 locuri de vizitat în Argeş
Cetatea Poenari – Argeş, România
Cetatea Poenari
Cetatea Poenari
Cetatea Poenari

Este un loc încărcat de istorie și mister, un vestigiu al trecutului nostru bogat. O vizită aici îți va oferi nu doar o priveliște minunată, dar și o lecție de istorie vie.

6. Barajul Vidraru şi Statuia lui Prometeu cu fulgerul în mână

O construcţie emblematică pentru ingineria românească, un baraj impunător care îți oferă ocazia de a vedea o operă maestră a ingineriei moderne realizat în epoca de aur a comunismului pe timpul răposatului Ceauşescu.

Barajul Vidraru Argeş Romania
Barajul Vidraru Argeş Romania
Barajul Vidraru - 8 locuri de vizitat în Argeş
Barajul Vidraru – jud. Argeş
Barajul Vidraru - jud. Argeş

Omul de Fier sau Statuia lui Prometeu cu fulgerul în mână, ca simbol al electricităţii, realizată de sculptorul Constantin Popovici, este amplasată la Barajul Vidraru, lângă drumul Transfăgărăşan (DN7C). Omul de Fier este o lucrare monumentală ce are înălţimea de 10 metri, realizată cu ajutorul unor segmente de oţel inoxidabil şi inaugurată în 1971.

Barajul Vidraru - 8 locuri de vizitat în Argeş
Omul de Fier sau Statuia lui Prometeu cu fulgerul în mână

7. Transfăgărăşan

Situat în Munții Făgăraș, cunoscut pentru peisajele sale frumoase și traseul său serpuit. Acesta are o altitudine maximă de 2.042 de metri și este a doua cea mai înaltă șosea din România, după Transalpina. Drumul a fost construit în anii ’70 și a implicat utilizarea a 6.000 de tone de dinamită și pierderea a 40 de vieți umane în timpul construcției.

Transfăgărăşan - 8 locuri de vizitat în Argeş
Transfăgărăşan

Transfagarasanul este renumit în întreaga lume pentru frumusețea sa naturală și este o destinație populară pentru turiști și iubitorii de condus. Cu toate acestea, poate fi aglomerat în timpul weekend-urilor și se recomandă evitarea acestora pentru a evita traficul intens.

8. Lacul Bâlea

Cel mai mare lac glaciar din România. Este situat în Munții Făgăraș, și oferă o priveliște uimitoare asupra munților şi un loc benefic pentru relaxare după ce ai condus pe drumul lung şi şerpuit al Transfăgărăşanului.

Balea Lac - 8 locuri de vizitat în Argeş
Balea Lac

Concluzie

Acesta a fost un scurt tur al celor mai frumoase locuri din județul Argeș. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță uimitoare, vă recomand să vizitați Argeșul.

Dacă aveţi şi alte sugestii, nu ezitaţi să ne scrieţi in sectiunea de comentarii. Ne puteţi urmări pe pagina noastră de Facebook: Romania Info Magazin

Până data viitoare, vă doresc o călătorie în care Dumnezeu este Ghid și Prieten! 🤗😘🙏

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here