Vulcanii Noroioși de la Berca, jud. Buzău

0
428

Descoperă Magia Naturii într-o Aventură Printre Vulcanii Noroioși

Dacă ai rămas în pană de idei de călătorie şi cauţi o experiență unică în mijlocul naturii, Vulcanii Noroioși de la Berca, Județul Buzău, sunt destinația perfectă pentru o relaxare şi o drumeţie în natură. Acest fenomen natural fascinant aduce în prim-plan o combinație spectaculoasă de bule de noroi în expansiune, pâcle și peisaje selenare de neuitat.

⭐️Click pe link https://temu.to/m/u79by37lwkf pentru a primi un cupon promotional de 💰‎500Lei sau ⭐️ Scrie aco248595 în aplicaţia Temu App şi primeşti 💰30% discount la un produs ales!!

Cum ajungi la Vulcanii Noroioşi?

Odată ce ai plecat la drum, trebuie sa ajungi în judeţul Buzău, mai exact in comuna Berca spre Pâclele Mici si Rezervaţia Vulcanilor Noroioşi. Poţi ajunge foarte uşor cu GPS-ul telefonului, drumul este asfaltat pana la locaţie, unde vei avea şi o parcare mare pentru maşina ta, de altfel, loc si pentru iubitorii de camping.

Parcare de la intrarea în Rezervaţia Vulcanii Noroioşi

De aici, te deplasezi pe jos, atentie, în zonă nu există peronal care să te ghideze spre vulcani, găseşti insă un amărât de indicator care îţi arată calea spre vulcani, iar tu eşti nevoit să îţi urmezi intuiţia dacă nu gaseşti pe cineva să te îndrume.

Până la Vulcanii Noroioşi urmăreşti cărarea şerpuită de pământ care urcă, dacă nu stai bine cu condiţia fizică, ia-o uşor, te mai opreşti, mai admiri peisajul sau îţi faci o poză. :)) De la parcare până la punctul de intrare in rezervaţie, mergi circa 4 – 500 de metri, plata unui bilet de intrare este de 4 lei de persoană adult, 2 lei pentru studenți și 1 leu pentru elevi. Programul de vizitare este zilnic intre orele 08:00-20:00 în sezonul estival, respectiv 08:00-16:00 iarna. Trebuie să ştii că în zilele ploioase, Rezervaţia Vulcanilor Noroioşi este închisă. Nu uita să aduci încălțăminte comodă și să fii pregătit pentru surprizele oferite de Vulcanii Noroioși.

Drumul ce duce la intrarea în rezervaţie

Originea Vulcanilor Noroioși

În Subcarpații Buzăului, între Berca și Arbănași, se află această minunată atracție naturală cunoscută sub numele de Vulcanii Noroioși. Aici, se mai spune că noroiul vulcanic se “învârtește într-un dans intrigant”, sau că “pământul fierbe”, creând un spectacol demn de admirat.

Vulcanii Noroioși Berca - Buzau
Vulcanii Noroioși Berca - Buzau
Vulcanii Noroioși Berca - Buzau
Vulcanii Noroioși Berca - Buzau

Fierbătorile din Berca

Mai puțin cunoscută, dar la fel de impresionantă, zona numită “Fierbătorile din Berca” este o oază a Vulcanilor Noroioși, oferind priveliști pitorești și senzații unice. Iată câteva imagini spectaculoase văzute de sus din dronă, surprinse de noi, echipa Nelstill Video Production.

Vulcanii Noroioși Berca - Buzau

Experiența Vizitării Rezervaţiei Vulcanii Noroioși

În timpul unei vizite, te vei simți ca și cum ai păși pe o altă planetă. Pâclele care se mișcă și sclipesc în soare creează un peisaj selenar ca desprins din basme, oferind o experiență de neuitat.

Concluzie: O Experiență Unică în Inima Naturii

Vizitarea Vulcanilor Noroioși de la Berca nu este doar o simplă călătorie; este o incursiune într-un univers natural fascinant. Priveliștea uluitoare a noroiului în mișcare și atmosfera unică fac această destinație demnă de orice itinerar de călătorie. Pentru cei aventuroşi în căutarea conexiunii cu natura și a unor amintiri de neuitat, Vulcanii Noroioși de la Berca reprezintă o alegere perfectă.

Dacă incă nu te-am convins să vizitezi această rezervatie, vezi clipul video de pe pagina noastră de Facebook:

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here