Pasajul Villacrosse, o oază de liniște și eleganță în centrul Bucureștiului

Astăzi vă invit să facem o plimbare prin Pasajul Villacrosse, un loc special din București, care îmbină arhitectura istorică cu atmosfera modernă.

Pasajul Villacrosse, Bucureşti

Pasajul a fost construit în 1891, după planurile arhitectului Felix Xenopol, și este considerat a fi primul mall de lux din România. Inițial, pasajul a fost numit Pasajul Macca, după numele lui Mihalache Macca, cumnatul constructorului. În anii 1950, numele a fost schimbat în Pasajul Bijuteria, dar a fost readus la forma inițială în anii 1990.

Pasajul Villacrosse, Bucureşti

Pasajul este format din două ramuri care pornesc din Calea Victoriei și se unesc înainte de a ieși în strada Strada Lipscani prin pasajul ce iese spre Eugen Carada. Ambele ramuri sunt acoperite cu sticlă și au un aspect elegant, cu magazine, restaurante și cafenele.

Pasajul Villacrosse, Bucureşti
Pasajul Villacrosse, Bucureşti

Pasajul Villacrosse este un loc perfect pentru a te relaxa și a te bucura de o atmosferă plăcută. Este un loc ideal pentru o plimbare, o cafea sau o cină romantică.

Bucureşti

𝘿𝙖𝙘𝙖̆ 𝙣𝙪 𝙖𝙞 𝙛𝙤𝙨𝙩 𝙞̂𝙣 𝙋𝙖𝙨𝙖𝙟𝙪𝙡 𝙑𝙞𝙡𝙡𝙖𝙘𝙧𝙤𝙨𝙨𝙚, 𝙞𝙩̧𝙞 𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙖𝙣𝙙 𝙨𝙖̆-𝙡 𝙫𝙞𝙯𝙞𝙩𝙚𝙯𝙞 𝙘𝙖̂𝙩 𝙢𝙖𝙞 𝙘𝙪𝙧𝙖̂𝙣𝙙 𝙥𝙤𝙨𝙞𝙗𝙞𝙡. 𝙀𝙨𝙩𝙚 𝙪𝙣 𝙡𝙤𝙘 𝙘𝙖𝙧𝙚 𝙩𝙚 𝙫𝙖 𝙞̂𝙣𝙘𝙖̂𝙣𝙩𝙖❗

#bucurești #pasajulvillacrosse #malldelux #arhitectură #istorie #centrulvechi

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here