Mănăstirea Săpânţa Peri

0
985

Astăzi aş dori să vă povestesc despre o mănăstire unică, Mănăstirea Săpânţa Peri, situată în inima Maramureşului. Aceasta mănăstire a fost infiinţată în anul 1997, în hotarul satului Săpânţa, cu scopul de a reînnoda tradiţia istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Mihail, din Peri – Maramureş.

Mănăstirea Săpânţa Peri
Mănăstirea Săpânţa Peri

Înainte de a fi distrusă la începutul secolului al XVIII-lea, Mănăstirea Săpânţa Peri a constituit un important centru bisericesc şi cultural. În zilele noastre, mănăstirea işi propune să continue această tradiţie prin promovarea culturii şi spiritualităţii maramureşene.

Pe lângă valoroasele sale construcţii arhitecturale, mănăstirea este renumită şi pentru frumoasele sale fresce, ce ilustreaza pasaje din Biblie şi din viaţa Sfinţilor.

De asemenea, o alta atractie a mănăstirii o reprezintă un clopot impresionant, care a fost turnat în anul 2000 şi care cântăreşte peste 5 tone.

Mănăstirea Săpânţa Peri

În final, mănăstirea este un loc minunat pentru a te conecta cu istoria şi cultura Maramureşului şi pentru a te bucura de o atmosferă spirituală deosebită. Va recomand cu căldura să o vizitaţi şi să descoperiţi frumuseţile sale.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here