Cimitirul Vesel din Săpânţa, Maramureş

0
1332

De ce este atât de special Cimitirul Vesel din Săpânţa?

Cimitirul Vesel de la Săpânţa este un loc unic în lume, situat în satul Săpânţa din Maramures, Romania. Aceasta este o atracție turistică importantă, unde vizitatorii pot descoperi un cimitir cu o atmosferă veselă, încărcat cu culori și mesaje pline de viață.

Cimitirul Vesel din Săpânţa are o tradiție interesantă. Acesta a fost fondat în anul 1935 de către un artist local numit Stan Ioan Pătraș, care a dorit să aducă un aer nou în privința înmormântării. În timp, acesta a devenit cunoscut pentru crucile sale colorate și inscripțiile care reprezintă o scenă importantă din viața defunctului. În plus, pe aceste cruci, uneori sunt afișate profesia sau hobby-urile persoanei decedate, cum ar fi agricultor, bucătar sau pescar. De asemenea, femeile sunt reprezentate facându-și treburile casnice, precum prepararea pâinii, țesutul covoarelor sau torsul lânii.

Cimitirul Vesel din Săpânţa, Maramures
Cimitirul Vesel din Săpânţa

Aceste inscripții sunt realizate de meșteri populari din Maramures, care folosesc tehnici tradiționale pentru a realiza aceste opere de artă în miniatură. În plus, culorile vii, folosite pentru pictarea crucilor, reflectă o tradiție populară a Maramureșului, unde ornamentele colorate sunt foarte apreciate.

Cimitirul Vesel din Săpânţa, Maramures

Cimitirul este un loc plin de viață, care reflectă obiceiurile și tradițiile locale, precum și modul de viață al oamenilor din această regiune. Vizitatorii pot vedea cum este viața de zi cu zi a oamenilor din Maramureş și cum își cinstesc aceștia morții. Cimitirul a fost inclus în patrimoniul UNESCO și este o destinație turistică importantă pentru toți cei care doresc să învețe mai multe despre cultura și tradițiile românești.

Cimitirul Vesel din Săpânţa

În concluzie, cimitirul este un loc unic și plin de culoare care reflectă tradițiile și obiceiurile din Maramures. Este un exemplu de artă populară și o atracție turistică importantă care ar trebui să fie vizitată de toți cei care doresc să descopere cultura românească.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here