Ciolacu anunță sesiune extraordinară a Parlamentului pentru legea privind gestionarea urșilor

Legea anti-urs privind gestionarea urşilor în România
Legea anti-urs privind gestionarea urşilor în România

Legea privind gestionarea urșilor a fost anunţată de Premierul Marcel Ciolacu precum că va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a discuta și adopta o nouă lege privind această gestionare a populației de urși. Decizia vine după un incident tragic în care o tânără a fost ucisă de un urs pe traseul Jepii Mici din Bușteni. Iată mai multe detalii:

Contextul și Motivația

  • Incidentul din Busteni: Marți, o tânără a fost atacată și ucisă de un urs în zona montană Jepii Mici din Bușteni. Acest tragic eveniment a stârnit o dezbatere intensă cu privire la gestionarea urșilor în zonele cu risc ridicat.

Propunerea Legii Vizează Gestionarea Urșilor

  • Eutanasire sau Împușcare: Proiectul de lege propus vizează gestionarea urșilor din zonele cu risc foarte mare. Acesta ar permite eutanasirea sau împușcarea urșilor care prezintă un pericol pentru oameni sau animale domestice.
  • Nu Vânătoare Necontrolată: Premierul Ciolacu a subliniat că modificarea legii nu înseamnă că se va permite vânătoarea necontrolată a urșilor. Scopul este să se găsească o soluție echilibrată pentru protejarea oamenilor și a mediului înconjurător.

Dezbatere și Vot

  • Sesiune Extraordinară: Parlamentul va fi convocat într-o sesiune extraordinară pentru a discuta și vota acest proiect de lege. Obiectivul principal este să se reglementeze recoltarea urșilor bruni și să se asigure o coexistență sigură între oameni și fauna sălbatică.
  • Data Sesiunii: Sesiunea extraordinară va avea loc luni, 15 iulie, începând cu ora 15:03.

Concluzie Despre Gestionarea Urşilor

Gestionarea urșilor este o provocare complexă, iar echilibrul între conservarea speciei și siguranța oamenilor trebuie să fie prioritar. Sperăm ca această lege să ofere soluții adecvate pentru a preveni astfel de tragedii și a proteja atât viața umană, cât și mediul natural.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here