Viscri

0
560

Satul Viscri: o bijuterie ascunsă în Transilvania

Micuțul sătuc transilvănean Viscri, ferit de ochii aprigi ai curioșilor ascunde frumusețea pură a naturii și a tot ceea ce poate însemna naturalețea. Acea naturalețe pe care cu greu reușești să îți alegi cuvintele corecte și potrivite pentru ceea ce ascunde Viscri.

Satul Viscri - foto din drona
Satul Viscri – foto din drona by Nelstill Video Production

Satul Viscri este o bijuterie a arhitecturii săsești, situată în inima Transilvaniei. Acesta a devenit o destinație populară pentru turiști din întreaga lume, după ce Prințul Charles a cumpărat o proprietate în acest sat. Cu porțile sale largi de lemn și acoperișurile sale de țiglă de lut, Satul Viscri te transportă într-o altă epocă.

Descopera istoria fascinanta a Bisericii fortificate din Viscri

Una dintre frumusețile acestui sat care atrage an de an tot mai mulți turiști este întocmai biserica fortificată. Deși încăperile sale nu sunt unele gigantice am putea spune fără doar și poate că și-a păstrat bunul gust al vremurilor de demult, al vremurilor și al traiului simplu al locuitorilor de aici. Ne putem imagina cum în trecut țăranii de aici își aduceau familiile duminică de duminică pentru a respecta tradițiile și religia.

Biserica Fortificata din Viscri - foto din drona
Biserica Fortificata din Viscri – foto din drona
Viscri
Biserica Fortificata din Viscri
Biserica Fortificata din Viscri – interior

Ba mai mult decât atât cândva pe drumul îngust, pietruit și puțin abrupt care ducea către biserică, domnițele cu acele cosițe împletite și încununate cu diferite coronițe de flori se îndreptau îmbrăcate de sărbătoare către biserică pentru a aduce omagii și ofrande cu diferite ocazii importante. Și poate că echilibrul și liniștea ieșită din comun pe care o vei găsi aici nu se datorează faptului că așezarea transilvăneană este ceva mai retrasă de ochii lumii, ci pentru că aici vei găsi pe fiecare străduță în parte acel sentiment de siguranță,  de iubire pe care doar acasă o simți.

Biserica Fortificata din Viscri
Biserica Fortifica văzută de sus

Cât despre micuțele străduțe și gingașele care pictate deseori într-un albastru pal, poate că doar ele dau acel calm și liniștea despre care aminteam mai devreme. Cu siguranță sunt mult mai multe de spus, dar nici cele mai pompoase cuvinte nu ar putea descrie așa cum se cuvine atmosfera și aromele diafane care plutesc împrejurul acestui sat.

Cel mai potrivit ar fi, lucrul pe care vă îndemn să o faceți fără să ezitați, să vizitați așezarea Viscri și să descoperiți singuri comorile ascunse ale acestui sătuc. Și poate cu puțin noroc veți avea parte de aceeași atmosferă magică de care noi am avut parte și cu care am fost învăluiți în scurta noastră călătorie pe aceste meleaguri.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here