Reţeta video autentică de tocăniţă de hribi cu smântână si mămăliguţă moldovenească

Pentru o porţie de tocăniţă, aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 cepi mici
  • 2-3 roşii cherry
  • 1 morcov
  • 250g de hribi
  • 1 ardei capia în oţet
  • 200g smântână
  • Ulei, sare, piper după gust
Click in film pentru a vedea reteta video – Tocanita de hribi cu mamaliguta

1Modul de preparare al reţetei de hribi cu smântână şi mămăliguţă

  • Tocaţi ceapa marunt, apoi roşiile
  • Daţi mai departe morcovul prin răzătoare
  • Se pune tigaia la încins cu puţin ulei şi căliţi în prealabil ceapa, roşiile si morcovul
  • Adăugaţi apoi hribii cu puţină sare şi piper
  • Mestecaţi si lăsaţi sa fiarbă tocăniţa
  • Adăugaţi apoi si ardeiul capia şi mestecaţi
  • Acoperiţi cu capacul pentru a fierbe înăbuşit timp de 10 – 15 minute
  • Când tocăniţa este aproape gata, turnaţi si smânâna, mestecaţi şi mai lăsaţi cca un minut să mai fiarbă

Intre timp pregăţi mămăliguţa. La final, montaţi tocăniţa de hribi cu smântănă alături de mămăliguţa pe o farfurie asezonată cu puţină verdeaţă ( rucola sau salată) pentru decor.

Va dorim poftă bună!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here