Ingredientele pentru o cantitate de 10 litrii de storceac

  • 3 cepe mari
  • 6 galbenusuri
  • Sare, ulei, otet, piper
  • 300g morcov
  • 300g varză
  • 500g cartofi
  • 200g telina
  • Verdeata
  • 500g rosii
  • 1kg smantana
  • 300g ardei gras
  • 3kg sturion

Modul de preparare

✔️ Se pune la foc să fiarbă oala cu apă, după care se adaugă uleiul, sarea si piperul.
✔️ Se taie în bucăţele cât mai mărunte morcovul, cartofii, ceapa, roşiile, varza, ţelina si verdeaţa.
✔️ Se portioneză peştele dezosat in bucăţele de aproximativ 2-3 cm.
✔️ Dupa ce apa dă în clocot se adaugă ingredientele si se lasă la fiert, timp de 20 de minute, cand cartofii ar trebui sa fie fierţi (se verifică), se mai drege zeama cu una, doua linguri de oţet, sare după gust.
✔️ Se adaugă peştele şi se mai lasa încă 10 minute să fiarbă.
✔️ Intre timp când peştele a fiert, adăugaţi smântana amestecată cu gălbenuşurile de ou şi adăugaţi în ciorbă.
✔️ Se lasă să se dea în clocot, opriţi focul si adaugaţi verdeaţa.

Pofta Buna!

Mai multe detalii in filmul ataşat

Vă recomandăm să nu rataţi pe 6 mai, sărbătoarea localităţii Sfantu Gheorghe, când se sărbătoreşte Hramul Bisericii, iar gospodinele din localitate se întrec să facă cel mai bun storceag. Toată lumea din localitate si turistii prezenţi sunt invitaţi să ia parte la acest ospăţ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here