Scordolea de peste

Scordolea de peşte este o mâncare de post ce poate fi servită în Ajun de Crăciun sau în zilele de post cu dezlegare la peşte. Reţeta este întâlnită sub doua denumiri “Scordolea” sau “Scordalea” si a fost preluată de la greci de ucrainenii din Delta Dunarii. Mâncarea este delicioasă, rapidă şi simplă, un amestec de piure de cartofi, peşte alb, sărat, fără oase şi usturoi.

Scordolea de peşte – INGREDIENTE

  • 1 kg de peşte sărat în prealabil
  • 1,2 kg cartofi
  • O căpăţână de usturoi
  • Oţet, sare şi piper
  • Ardei gogoşari în oţet

MODUL DE PREPARARE

  • Pentru prepararea piureului, se taie cartofii mărunt şi se pun la fiert pentru 15 minute în apă cu sare
  • Între timp, punem la fiert şi peştele care a fost sărat în prealabil, cca. 20 de minute
  • Pisăm usturoiul cu sare
  • După ce cartofii au fiert, se pisează şi se amestecă cu zeama de la peşte, se adauga puţin ulei şi oţet, iar la final, se adaugă usturoiul pisat
  • Scoatem peştele de la fiert, îl mărunţim şi îl curăţăm de oase
  • Aşezăm bucăţelele de peşte la baza unui platou, apoi piureul de cartofi în următorul strat
  • Deasupra, ornăm cu câteva bucăţele de ardei gogoşar sau ceva acrituri pentru a da un aspect mai plăcut mâncării
  • La final, stropim după preferinţă cu puţin ulei, oţet şi piper

Pentru mai multe informaţii, vizionaţi reţeta video – Scordalea de peşte

Scordalea de peşte – reteta video

Vă urăm poftă bună!

Dacă ţi-a plăcut această reţetă, nu uita să ne dai un LIKE sau să o distribui. De asemenea, te poţi abona la canalul nostru de Youtube prin SUBSCRIBE. Apasă clopoţelul pentru a te anunţa când facem postări noi. Mulţumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here