Home Regiuni România, tărâm de basm cu experiențe şi peisaje unice

România, tărâm de basm cu experiențe şi peisaje unice

0
Cetatea Rasnov, Brasov, Romania
Catatea Rasnov - vedere exterior din drumul judetean

Nu există pe lumea asta un tărâm de basm mai pitoreasc decât România. Atât așezările istorice, cât și datinile, obiceiurile, dar în cea mai mare parte natura, peisajele unice te fac să descoperi o altă lume. O lume dincolo de aparențe, plină de puritate, de iubire, de pace și mai mult decât atât locul unde credința sălășluiește. Iar dacă vreodată ți-a trecut prin minte ideea de cum ar arăta paradisul, fără doar și poate, nu trebuie să faci un efort prea mare, ci doar trebuie să te lași purtat și să descoperi acest petec de pământ plin de minuni.

Romania | prezentare video

La fiecare pas, fiecare colină și fiecare pajiște care se întinde pe teritoriul României vei observa că toate acestea au ceva diferit, au acel ceva special, pe care îl poți găsi îngânat în doinele bunicilor sau în dansul oamenilor locului care și-au păstrat tradiția cu sfințenie din moș strămoș. Protejată de măreția munților falnici și încununată cu cetățile medievale care i-au rămas, România te invită să-i descoperi istoria, obiceiurile și oamenii, încă din cele mai vechi timpuri.

România – Cetatea Sighişoarei

Te poți bucura de o călătorie plină de peripeții și suspans pe drumul cel mai întortochiat printre munții înalți și amplasat la o înălțime considerabilă, care poate atinge altitudinea de 2042 m în apropiere de Bâlea Lac. Iar dacă tot vă bucurați de Transfăgărășan ar fi păcat să ratați un mic popas lângă lacul glaciar Bâlea. Astfel puteți observa cum cerul se oglindește în acest lac și aproape devine una cu pământul. Și pentru că nimeni nu poate spune mai multe despre istoria acestei nații, căci mărturie stau și astăzi cetățile, castelele și toate zonele încărcate cu legende.

Transfagarasan, Romania – video de prezentare

Cei însetați de istorie și de cultură pot vizita fără nici un fel de reținere Cetatea Râșnov, Castelul Corvinilor, Castelul Peleș, Sighișoara, dar și măreția Castelului Bran și de ce nu poate veți avea ocazia să aflați mai multe și despre legenda faimosului vampir. O altă zonă cu o mare atracție turistică este și Maramureș și împrejurimile sale. Maramureș este locul unde portul popular e la el acasă, iar tradițiile și obiceiurile sunt păstrate cu o foarte mare seriozitate și la rang înalt.

Maramureş – Romaânia – Localnici îmbăcaţi în costum naţional

Tot despre Maramureș, alături de localnicii săi, mai putem spune că este locul perfect de unde poți învăța  cele mai vechi meșteșugării și te poți bucura de inventivitatea cu care o parte din bunicii noștri încercau să aibă parte de un trai decent. Sunt multe de spus despre Maramureș, despre oamenii primitori și bucatele alese cu care vei fi întâmpinat, dar și despre peisajele desprinse parcă din poveștile cu zâne.

Maramures, Romania – video prezentare

România poate fi țara în care relaxarea se împletește cu frumosul, cu istoria și cu toată acea pace pe care o poți descoperi în fiecare mânăstire a acestei țări. Și mai departe de aici pentru cei ce-și doresc pacea și liniștea se pot îndrepta către locuri încărcate cu speranță, dăruire și credință. Printre cele mai cunoscute astfel de așezăminte putem trece în revistă următoarele Mânăstirea Prislop (cu binecunoscutul părinte Arsenie Boca), Mânăstirea Pietroasa din Borsa, Mânăstirea Bârsana, Tunelul celor 365 de Sfinți din Hermitage Straja, dar și multe altele despre care vom vorbi și în viitoarele articole.

Manastirea Pietroasa Borsa, Maramures, Romania – video prezentare
Schitul Straja din Lupeni, Hunedoara, Romania – video prezentare

Țara noastră poate fi plină de surprize în special când vorbim și amintim despre Delta Dunării. Descoperiți ceea ce înseamnă paradis în Delta Dunării. Bucurați-vă de fauna și flora acesteia unică în lume și protejată de lege. Luați-vă un mic răgaz și minunați-vă de întinsul apelor, de frumusețea nuferilor și inspirați-vă din libertatea cailor de la Letea. Nu există ceva mai minunat pe lumea asta decât să te bucuri de cele mai senzaționale răsărituri și apusuri pe care ți le poate oferi Delta Dunării cu fiecare zi care trece. Iar asta nu este tot, chiar și atunci când spui că nu mai ai ce vizita în România gândește-te la Poarta Sărutului (locul care pare magic și care îți poate îndeplini dorințele dacă îți săruți persoana dragă sub această poartă).

Cascada Bigar, Romania – video prezentare

Te mai poți gândi la răcoarea cu care te poate surprinde cascada Bigăr în zilele caniculare. Căderea de apă te va face să te relaxezi ascultând parcă melodia fredonată de picăturile de apă. Iar pentru cei ce își doresc pacea, liniștea și în același timp răcoarea pe timpul verii se pot îndrepta către salina Turda, dar și către peșteri care abia așteptă să fie descoperite de către vizitatori. Salina Turda este locul în care te poți relaxa, te poți distra și bineînțeles cei suferinzi de astm și nu numai atât își pot lua tratamentele benefice pentru astfel de boli. Investiția astfel realizată la Salina Turda îi ajută pe turiști atât în tratamentele respective, cât și să petreacă momente de neuitat alături de cei mici și de întreaga familie.

Salina Turda, Romania – video prezentare

În cazul în care vorbim de relaxare pe timpul iernii, nici aici nu trebuie să ne facem mari probleme căci avem la dispoziție complexul turistic de la Păltiniș, unde poți avea parte de cele mai tari distracții în sezonul rece. În plus și Valea Prahovei te așteaptă, în mod special orașul Sinaia cu toate misterele și locurile magice pe care le are. Și poate că nimic nu poate fi mai plăcut decât să călătorești într-o țară de poveste așa cum vă invită și marele poet al României, Mihai Eminescu în poezia sa „Floare Albastră”:

Hai în codrul cu verdeață,
Und-izvoare plâng în vale,
Stânca stă să se prăvale
În prăpastia măreață

De altfel oriunde ți-ai dori să călătorești în această țară, de la un capăt la celălalt, de la nord la sud și de la est la vest vei găsi un loc magic în care să te relaxezi și să te bucuri de tot ce-ți poate oferi minunile României.  

Descoperă România – film de prezentare

Dacă ţi-a plăcut acest post, nu uita să dai un LIKE sau să-l distribui. De asemenea, te poţi abona la canalul nostru de Youtube prin SUBSCRIBE. Apasă clopoţelul pentru a te anunţa când facem postări noi. Mulţumim!

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version