PROŢAP DE CRAP LA CUPTOR

0
439

Reţetă video autentică din Delta Dunării de Proţap de crap cu cartofi si sos de roşii la cuptor

Proţap de crap cu cartofi si sos de roşii la cuptor

Specialitatea gastronimică autentică de proţap de crap cu cartofi si sos de roşii la cuptor ( pentru 6 persoane ) poate fi gătită în preajma sărbătorilor de Crăciun şi Revelion si nu numai.

1Pentru aceasta reţetă avem nevoie de următoarele ingrediente

  • PEŞTE 6 BUCĂŢI
  • CARTOFI 1Kg
  • USTUROI
  • FOI DE DAFIN
  • ULEI
  • OŢET
  • SARE ŞI PIPER

Modul de preparare

  • Mai întâi curăţăm cartofii şi îi tăiem în doua sau în patru bucăţi, după preferinţă.
  • Porţionăm peştele ( crap ) în 6 bucăţi şi îl aşezăm în tavă, îi dăm sare şi piper după gust şi îl introducem la cuptor pentru 30 de minute la o temperatură de 1800 .
  • Punem cartofii la prăjit până aceştia capătă o culoare aurie.
  • Intre timp, pregătim sosul. Pisăm usturoiul manual, adăugăm sosul de roşii si un pahar de vin sau bere, sare si piper după gust si frunzele de dafin.
  • După ce peştele este gata, se scoate tava de la cuptor pentru a adăuga cartofii prăjiţi împreună cu sosul de roşii pregătit în prealabil.
  • Introducem la cuptor proţapul de crap cu sosul de roşii pentru încă 20 de minute, până când acesta prinde o crustă arămie.

Aceasta reţetă de crap la cuptor cu sos de rosii, se poate servi împreună cu un vin alb sec sau demisec.

Vă urăm poftă bună!

Pentru mai multe reţete autentice din Delta Dunării, puteţi accesa secţiunea gastronomică de pe website+ul lui Eduard Acsentewww.deltaluieddy.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here