Colecția de Mărturii Excepționale de la Iaşi

Patrimoniul cultural din Iaşi cuprinde o colecție de mărturii excepționale a marilor oameni de cultură – istorici, artiști, politicieni – ce au șlefuit gândirea și simțirea oamenilor locului.

Pătrunde tainele acestei arhaice culturi și civilizații, de o profunzime și complexitate uimitoare.

Teatrul Național “Vasile Alecsandri” – Iaşi

Teatrul-Național-Vasile-Alecsandri-din-Iasi
Teatrul Național “Vasile Alecsandri” – Iaşi

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” îți taie răsuflarea prin maiestatea construcției, clasate de BBC în top 7 teatre din lume. Cortina, ea însăși spectaculoasă, operă a pictorului M. Lenz, se ridică pentru a bucura publicul cu cele mai variate creații dramatice.

Biblioteca Tehnica ”Gheorghe Asachi” și Aula Veche, Iaşi

Aflată în top 30 al celor mai maiestuoase biblioteci din lume, clădirea Bibliotecii Tehnice ”Gheorghe Asachi” și Aula Veche – o adevărată comoară ascunsă – sunt minunății arhitecturale cu potențial maxim de a fascina orice vizitator.

Muzeul Universității “Alexandru Ioan Cuza” , Iaşi

Descoperiti fascinația unei spiritualități vechi de 7000 de ani, explorând vestigii ale civilizației Cucuteni la Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Catedrala Mitropolitană – Ansamblul Mitropolitan

Catedrala Mitropolitană - Ansamblul Mitropolitan Iași
Catedrala Mitropolitană – Ansamblul Mitropolitan Iași

Catedrala Mitropolitana – Iasi, Romania Cel mai amplu pelerinaj religios din România, cu peste 300 de mii de credincioși, are loc anual la Sfânta Parascheva, ale cărei moaște se află la Catedrala Mitropolitană din Iasi, Romania, considerata „Ierusalimul Moldovei”.

Muzeul subteran al Catedralei Mitropolitane din Iasi, deține o comoară de cunoaștere creștină. Catedrala Mitropolitană din Iasi, este una dintre cele șase catedrale mitropolitane ortodoxe din România si a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice, având codul de clasificare cod LMI IS-II-m-A-04069.01

Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, Iaşi

Singura biserică integral sculptată din România, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi, este fără pereche în colecția de bijuterii arhitectonice ale Iașiului. Aici poți să călătorești cu privirea pe dantela albă de piatră, sculptată cu măiestrie, ce îmbină cu succes elemente caucaziene, bizantine, gotice și baroce într-o compoziție perfectă.

Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi - Iasi
Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi – Iaşi

Palatul Culturii, Iaşi

Palatul Culturii Iasi
Palatul Culturii din Iasi

Misterele Palatului Culturii sunt nenumărate, multe dintre acestea sunt revelate cu grație în muzeele sale, dar cele mai multe rămân să fascineze tăcute vizitatorul. Bogăția și complexitatea culturală a orașului Iași și a întregii regiuni pot fi înțelese prin prisma celui mai mare Palat Domnesc din România, ale cărui 268 de încăperi adăpostesc esența artei, culturii și civilizației moldave într-un monumental edificiu.

Când se lasă seara, este o încântare să privești Palatul, care se mândrește cu cel mai mare proiect de iluminat arhitectural din Europa de Est.

Mănăstirea Golia, Iaşi

Un exemplu distins cu premiul Casa Nostra pentru restaurarea unui monument de patrimoniu cultural, Mănăstirea Golia cheamă neîncetat la reculegere și pace.

Mănăstirea Golia  din Iaşi
Mănăstirea Golia din Iaşi

2 COMMENTS

    • Multumim pentru apreciere, asteptam sa ne urmati si in Social Media cu un Like, Follow sau Subscribe. Zi faina va dorim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here