Autenticitatea satului străvechi reconstituit la Muzeul Satului Bucovinean

Dacă te afli în vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei, nu ezita să vizitezi si Muzeul Satului Bucovinean care este amplasat lânga cetate, în aer liber. Te asigur ca nu vei regreta, mai ales daca această vizită o vei face pe timp de iarnă cand zăpada este aşternută iar tot ansamblul muzeal zici că-i decupat din peisaje de poveste.

Muzeul Satului Bucovinean reconstituie autenticitatea satului străvechi, este o valoare a patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. A fost inclus in 2004 pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava.

Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean – imagini superbe de iarnă

Dispune de cel putin 30 de obiective, din acestea făcând parte: casele tradiționale din lemn, anexele gospodărești, instalațiile tehnice populare şi multe altele.

Muzeu-Bucovina

În cadrul muzeului, dincolo de funcţia sa esenţială de valorificare a patrimoniului cultural etnografic, Muzeul Satului Bucovinean s-a impus în peisajul cultural naţional şi prin organizarea de spectacole folclorice şi festivaluri la scenă deschisă, tabere de creaţie pentru elevi, târguri meşteşugăreşti şi nu numai, contribuind astfel la polarizarea vieţii culturale a municipiului Suceava.

Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean
Interior Muzeul Satului
Muzeul-Satului-Bucovinean-scena-interior
Muzeul-Satului-Bucovinean

Vă mulţumim că ne urmăriţi, dacă vreţi să vizionaţi mai multe imagini cu locaţii turistice din România ce merita a fi vizitate, vă invităm să vă abonaţi la canalul nostru de Youtube aici: https://bit.ly/2JgKfF4

Ne găsiţi şi pe Facebook aici: https://www.facebook.com/RomaniaInfoMagazin

Imaginile si montajul video au fost realizate de Nelu GheorgheNelstill Video Production

Nelu Gheorghe - Nelstill Video Production
Nelu Gheorghe – Nelstill Video Production

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here