Mănăstirea Văratec: O comoară ascunsă în Ţinutul Zimbrului

0
437

Vizitează Mănăstirea Văratec și lasă-te captivat de frumusețea și misterul acestui loc unic din Ţinutul Zimbrului.

Descoperă misterul și frumusețea Mănăstirii Văratec, cea mai mare mănăstire de maici din România, situată într-o poiană pitorească din Ţinutul Zimbrului. Fondată în 1785, mănăstirea a devenit un simbol al spiritualității și tradiției românești.

Mănăstirea este nu doar un loc de rugăciune, ci și un centru cultural vibrant. Aici, maicile își dedică timpul atât rugăciunii, cât și muncii în ateliere de broderie, pictură și croitorie, menținând astfel tradițiile strămoșilor lor.

Desigur, Muzeul Mănăstirii Văratec este un loc special în cadrul complexului mânăstiresc. Acesta adăpostește Colecția de Artă Veche Bisericească, care a fost amenajată între anii 1960-1961, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei.

Acest muzeu oferă vizitatorilor o incursiune captivantă în istorie și cultură, revelând secretele unei epoci îndepărtate. Este un loc unde poți simți prezența spiritualității și a istoriei.

Vizitează Mănăstirea și lasă-te captivat de frumusețea și liniștea acestui loc sacru. Descoperă această comoară a României și fă-ți aici amintiri de neuitat!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here