Insula Sacalin din Delta Dunării

0
680

Insula Sacalin, cel mai nou pământ din Delta Dunării

Insula Sacalin, această bucată de pământ este considerată cel mai nou pământ românesc din Delta Dunării, un loc fascinant pe care îl găsiți cu mare ușurință în Delta Dunării. Declarată rezervaţie naturală incă de prin anult 1938, fâșia de pământ pe care o putem numi raiul nostru din această viață se găsește pe brațul Sfântu Gheorghe, foarte aproape de satul cu același nume.

Mici detalii importante despre insulă

Cu siguranță trebuie să amintim și aici că Insula Sacalin este una dintre puținele insule pe care le mai deține România. De asemenea aceasta a inceput să se formeze încă din anul 1860, inițial era compusă din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Cu timpul, cele două insule s-au unit și au format o singură insulă, numită astăzi Insula Sacalin, fiind într-o continuă creștere și dezvoltare.

Întreaga suprafață de circa 21.000 de hectare, pe care le deține această insulă reprezintă fără doar și poate locul de supraviețuire și conviețuire al unui număr impresionant de vreo 220 de specii de pasări, dar și pești și bineînțeles plante rare. Cu toate că insula însăși este o adevărată atracție turistică, accesul pe aceasta este interzis şi din păcate turiștii trebuie să o privească din depărtare datorită restricțiilor legii de conservare.

În concluzie, Insula Sacalin este un loc deosebit în Delta Dunării, oferind atât oportunități de recreere în aer liber, cât și oportunități de a învăța despre istoria și ecologia acestei regiuni. Dacă v-am stârnit curiozitatea, ar trebui să luați în considerare o vizită la insulă, măcar odata în viaţă.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here