Insula K sau Insula fericirii din Golful Musura, Marea Neagra la un pas de Sulina

Insula K din Sulina este un loc fascinant și unic, o limbă de pământ situată în apropiere de Sulina, accesibilă doar păsărilor, a fost numită inițial aşa datorită formei sale de literei “K”. Cu toate acestea, în prezent, insula are forma unei paranteze și este un habitat natural important pentru zeci de specii de păsări.

Este un loc special, cu o frumusețe naturală impresionantă, iar imaginile capturate de fotografi aici, sunt cu adevărat de poveste. Insula este cunoscută datorită zecilor de specii de păsări, unde vizitatorii au ocazia să vadă inclusiv stârci, pelicani, pescăruși și multe altele.

Un aspect important al insulei este faptul că este protejată și conservată ca parte a Rezervației Biosferei Delta Dunării, ceea ce înseamnă că vizitatorii trebuie să respecte regulile și să evite orice perturbare a habitatului natural al păsărilor.

În concluzie, insula este un loc minunat de vizitat pentru iubitorii de natură și pasionații de păsări. Cu o frumusețe naturală impresionantă și o diversitate bogată de specii de păsări, insula oferă o experiență unică într-un mediu natural protejat.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here