IARNA LA BÂLEA LAC – TRANSFĂGĂRĂŞAN

0
934

Excursie de iarna pe Transfăgărăţan de la Bâlea Cascada la  Bâlea Lac, cu telecabina

Iarna drumul pe Transfagarasan este închis, este circulabil doar pe porţiunea de la Cârţişoara spre Bâlea Cascadă. Această bucată de traseu este curăţată tot timpul pentru a se putea circula acceptabil.

Transfagarasanu iarna - traseu: Cartisoara - Balea Cascada - Parcare telecabina Balea
Transfagarasanu iarna – traseu: Cartisoara – Balea Cascada – Parcare telecabina Balea

Ce trebuie să ştii pentru a urca cu telecabina pe Transfăgărăşan

Pentru a urca cu telecabina la Balea Lac, trebuie să aştepţi la coadă, cabinele au un flux de sosire în jur de 10-15 minute, cam atât durează porţiunea de urcat sau coborât pe Transfăgărăşan a acestora şi au o capacitate de 13 – 15 persoane maxim.

Telecabina de la Balea
Telecabina de la Balea

Preţul de transport cu telecabina este de 40 Lei urcare, 40 Lei coborare, iar pentru copii (2-12 ani) – 20 Lei urcare, respectiv 20 Lei coborare.

Atenţie, se percepe o taxa şi pentru bagaje mari, preţul este de 10 Lei, iar pentru bagaje mici, de 5 Lei.

Plata biletelor se face sus la Bâlea Lac şi se taie manual.

Telecabina-Transfagarasan-iarna-Balea
Telecabina Balea

Peisajul de iarna vâzut din telecabină este de poveste, drumul şerpuit al Transfăgărăşanului nu se mai observă fiind total acoperit de zăpadă, însă mirajul scenei ne este putin distras, provocându-ne mici fiori şi gânduri macabre de teamă că această mică cutie stă agăţată de un cablu, însă glumele călătorilor fac această tranziţie de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac să fie cât mai hazlie.

Telecabina-Balea-Lac
Telecabina-Balea-Lac-Transfagarasan

Ce poti face acolo sus la Bâlea Lac, iarna?

Sincer,  dacă este frig -12 grade aşa cum am prins noi, cu rafale de vânt şi ceaţă ceea ce ne-a împiedicat să vedem ceva la mai puţin de 4-5 metri şi, este musai să te cantonezi la Cabana Bâlea unde poţi servi şi bea ceva cald.

Excursie-de-iarna-la-balea-lac
transfagarasan-iarna

Sfatul meu este că îinainte să vă aventuraţi în această călătorie consultaţi bine prognoza meteo. Chiar dacă este frig, pentru o baătaie cu zăpadă, săniuş şi poze reuşite, este musai să fie senin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here