Cetatea Devei – un loc rupt din basmele de ieri

Pe meleaguri îndepărtate, acolo unde și cele mai înflăcărate dorințe se împlinesc, și unde decorul pare pictat dintr-un basm al vremurilor de demult, întocmai acolo sălășluiește Cetatea Devei. Acolo în îndepărtare pe colina unui deal și printre straturile de nori pufoși și albi stă falnică Cetatea Devei unde, odată nu foarte demult, adăpostea secretele unor domni și domnițe, care aparțineau acelor vremuri de demult.

Cetatea-Devei-vazuta-din-nori---foto-din-drona

De altfel povești nebănuite te așteaptă să le descoperi printre zidurile de piatră ce stau dovadă și sunt martorii unor vremuri demult apuse. Întocmai printre camerele de piatră, coridoare întunecoase, și acum în prezent ruinele unor trepte de piatră erau locurile unde se scriau odată nenumărate povești de dragoste, care deseori străpungeau acele ziduri spre deliciul curioșilor, ai celor chiar și din ziua de astăzi.

Cetatea-Devei-interior
Cetatea Devei – interior
Cetatea-Devei - interior

Fără prea multe laude la adresa acestei cetăți am putea să-i îndrumăm pe toți îndrăgostiții și nu numai să viziteze și să se îndrepte către această minunată cetate. Cu atât mai mult în timpul acestui minunat și viu colorat anotimp, așa cum este toamna.

Cetatea Devei – curte interioara

Vă invităm pe toți să profitați de peisajul de vis și de culorile acestei toamne, pe care o să-l găsiți cu totul și cu totul aparte. Mai la deal sau mai la vale oriunde te-ai uita frunzele frumos colorate ale diferiților copaci te îndeamnă parcă să visezi la o lume fără griji și fără alte greutăți.

Cetatea-Devei-foto-drona
Foto din drona – Cetatea Devei

Peisajul fermecat și parcă desprins dintr-o altă lume alături de Cetatea Devei, care vă așteaptă cu brațele deschise s-o vizitați și să-i admirați toate frumusețile ascunse de ochii lumii și ai curioșilor, te îmbie la visare. Și nu, nu trebuie să fii îndrăgostit de toamnă sau de natură, căci vei îndrăgi această priveliște în drum spre cetate, chiar și într-o zi tare mohorâtă.

Vedere spre oras prin gaurile din zidul Cetatii Deva
Panorama-oras-Deva-vazut-din-Cetate
Panorama spre orasul deva din cetate
Vedere-spre-oras-Deva-din-Cetate
Panorama spre orasul deva din cetate

Într-un oraș plin de forfotă, zgomot și griji mersul cu telecabina până la cetate parcă îți alină puțin din stresul acumulat zi de zi. Și asta pentru că ai prilejul să te bucuri de peisajul pe care toamna s-a sinchisit să-l binecuvinteze prin culorile sale.

Natura prin culorile ei vii și vibrante pe care le-a oferit tuturor arborilor și plantelor va reuși să-ți transforme călătoria în acel ceva care ți-a lipsit de foarte mult timp. Și bineînțeles nici măcar nu bănuiai unde poate fi ascuns acel ceva.

Telecabina cetatii

În altă ordine de idei nu trebuie să fii un fan al antichității sau al diferitelor cetăți. Poți doar să-ți croiești drum către acel tărâm al basmului și a oamenilor de demult.

Iar în schimbul timpului pe care îl acorzi călătoriilor tale vei primi în dar cele mai frumoase experiențe, momente magice și clipe pe care să ți le amintești o viață întreagă și încă ceva. Poate că nu-i de mirare că cele mai frumoase întâmplări și povești de dragoste au fost făurite la palate, printre castele sau prin diversele cetăți de piatră.

Telecabina-Cetatea-Devei
Telecabina -Cetatea Devei

Însă pentru a te bucura te toate aceste ispite și pentru a cunoaște chiar și acele mici detalii spumante trebuie să călătorești și în același timp să te bucuri de fiecare călătorie de-a ta în parte. Și poate cine știe tu vei fi următorul care vă face o mare descoperire.

Vizionează filmuleţul nostru aici:


SOCIAL MEDIA

Dacă ți-a plăcut acest articol 👉 LIKE sau SHARE, ori poți lăsa un comentariu mai jos!
Pentru a fi la curent cu toate postarile noastre apreciază pagina de facebook și dă un follow pe instagram, tweeter sau tiktok!


Facebook
Instagram
Tweeter​
Tiktok

Nu uitați să vă abonați pe canalul meu de Youtube ► apăsați clopoțelul că sa fiți la curent cu tot ceea ce postăm. Mulțumim!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here