15 Locuri Faine de Vizitat în Braşov

0
809

Hai să-ţi arăt 15 locaţii fascinante în oraşul de la poalele Tâmpei, Braşov

Poate că de multe ori te-ai întrebat, ce poţi vizita în Braşov? Iată câteva sugestii pe care nu trebuie să le ratezi la următoarea ta vizită în oraşul de la poalele Tâmpei.


1. Platforma de Belvedere de pe Tâmpa

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Braşov. Situată la o altitudine de 400 de metri, platforma oferă o priveliște panoramică spectaculoasă asupra orașului și a împrejurimilor sale.

2. Piaţa Sfatului şi Turnul cu Ceas

Doua dintre cele mai importante obiective turistice din Romania. Piaţa, situată în centrul oraşului, este o adevărată bijuterie arhitecturală, cu clădiri medievale bine conservate. Turnul cu Ceas, situat în centrul pieţei, este un simbol al oraşului şi al istoriei sale.

Piata Sfatului - Braşov

3. Casa Mureșenilor

Un muzeu dedicat vieții și operei familiei Mureșenilor, o familie de intelectuali români care au avut un rol important în dezvoltarea culturii românești. 

4. Școala din Șchei – Prima Şcoală Românească

Cele dintâi cărți de cultură în limba română au fost tipărite aici cu sprijinul diaconului Coresi. Și tot aici a fost scrisă prima cronică cu subiect românesc. 

Prima Scoala Romaneasca

5. Poarta Șchei

Construită pentru a corespunde nevoilor șcheienilor.

6. Strada Sforii

Una dintre cele mai populare atracţii turistice din Braşov, este cea mai îngustă stradă din Europa. Strada este cunoscută pentru poveștile și legendele care o înconjoară, dar și pentru priveliștea frumoasă a orașului pe care o oferă.

7. Poarta Ecaterinei

Aceasta este una dintre cele mai vechi, dar cu siguranță cea mai frumoasă poartă, care și-a păstrat aspectul original până astăzi.

8. Biserica Neagră din Braşov

Cel mai reprezentativ monument istoric al Brașovului, şi cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei. Interiorul bisericii este bogat decorat cu fresce, vitralii și sculpture dar şi cu o orgă construită în stil baroc cu 4000 de tuburi.

9. Bastionul Țesătorilor

Considerat astăzi drept cel mai spectaculos şi mai bine conservat exemplu de arhitectură defensivă a Braşovului medieval.

Bastionul Tesatorilor

10. Turnul Negru

Unul dintre cele patru turnuri ale vechii cetăți, având dubla funcţie de observaţie şi de apărare.

Turnul Negru

11. Turnul  Alb

Turnul Alb a fost ridicat în a doua jumătate a secolului al XV-lea, dominând orașul.

12. Bastionul Graft

Acesta a fost ridicat perpendicular pe zidul cetății ca pod fortificat peste pârâu, Bastionul Graft a fost restaurat şi amenajat ca muzeu.

13. Aleea “După Ziduri”

De-a lungul aleii, vizitatorii pot admira zidurile și bastioanele fortificațiilor medievale ale orașului, precum și câteva clădiri istorice, construite în stil baroc și renascentist.

Aleea dupa Ziduri Brasov

14. Cetatea Braşovului

Cetatea este un simbol al orașului și al istoriei sale bogate. Un loc fascinant de vizitat, care oferă o privire asupra trecutului Transilvaniei. De asemenea, cetatea este şi un loc popular pentru evenimente culturale.

15. Punct Belvedere Brașov

Oferă o priveliște de vis asupra orașului, locul perfect pentru o fotografie instagramabilă.

În oraşul de la poalele Tâmpei, fiecare locație spune o poveste, câte din acestea ai vizitat?

Urmăreşte-ne postările pentru alte destinaţii din România care așteaptă să le descoperim misterele!

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here