Home TOP ROMANIA 10 locuri frumoase de vizitat în Munții Bucegi

10 locuri frumoase de vizitat în Munții Bucegi

0

Descoperă Frumusețea Munților Bucegi: 10 Destinații Uimitoare de Vizitat

Munții Bucegi sunt o destinație turistică populară în România, datorită peisajelor lor spectaculoase și a numeroaselor obiective turistice naturale și culturale.

Lista obiectivelor din Munţii Bucegi:

⭐️Comanda acum!!! Click pe link https://temu.to/m/u79by37lwkf pentru a primi un cupon promotional de 💰‎500Lei sau ⭐️ Scrie aco248595 în aplicaţia Temu App şi primeşti 💰30% discount la un produs ales!!

  • 1) Transbucegi sau Drumul Babelor
Transbucegi sau Drumul Babelor - Munţii Bucegi
Transbucegi sau Drumul Babelor – Munţii Bucegi

Frumosul drum montan ce asigura accesul în Parcul Natural Bucegi. Este unul dintre cele mai populare drumuri montane din țară, datorită peisajelor sale impresionante și a numeroaselor atracții turistice pe care le oferă.

  • 2) Barajul Bolboci

Un lac de baraj artificial cu peisaje pitorești. Este unic în țara noastră, fiind situat la cea mai înaltă altitudine.

Barajul Bolboci – Munţii Bucegi
  • 3) Lacul Bolboci

Numit și ”Marea din Bucegi” este un lac de baraj artificial, pe râul Ialomița, în spatele Barajului Bolboci. Lacul de acumulare se întinde pe o lungime de circa 2 km, coada acestuia ajungând până în Cheile Tătarului.

Este înconjurat de peisaje pitorești, ce încântă ochii vizitatorilor, un loc deosebit, în care puritatea naturii, este de o frumuseţe rară.

Lacul Bolboci – Munţii Bucegi
  • 4) Cheile Tătarului

Alcătuiesc o arie naturală protejată de interes național cu o suprafață de 144 hectare. Se află în extremitatea nord-estică a județului Dâmbovița în Munții Bucegi, între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 metri.

Cheile Tătarului
  • 5) Platoul Padina

Este o zonă montană ce oferă peisaje de vis spectaculoase. Fiind unică în ţară, Zona Padina aflată pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, a fost declarată staţiune de interes naţional în martie 2018.

Platoul Padina din Munţii Bucegi
  • 6) Mănăstirea Peștera Ialomiţei

Unul din cele mai importante obiective turistice din Munţii Bucegi. Este o mănăstire ortodoxă situată la intrarea în Peştera Ialomiţei.

Mănăstirea are o atmosferă liniștită și pașnică, iar vizitatorii se pot bucura de o priveliște frumoasă asupra munților din jur.

Mănăstirea Peştera Ialomiţa
  • 7) Peștera Ialomiței

Se află pe Muntele Bătrâna, la o altitudine de peste 1.600m, este una dintre cele mai vizitate peșteri din Munții Bucegi. Are o lungime de aproximativ 480 m, din care 400 m sunt accesibili vizitatorilor, până în punctul numit „La Altar”.

Peştera Ialomiţa
  • 8) Cascada 7 Izvoare

Se spune că aici este cea mai pură apă din lume. Conform legendei, apa trece printr-un zăcământ de argint înainte de a ieşi din munte, unde cele 7 izvoare se unesc în această cascadă.

Cascada 7 Izvoare
  • 9) Lacul Scropoasa

Este un lac de o frumusețe deosebită, renumit datorită culorii sale de un verde-turcoaz şi pentru peisajul său pitoresc desprins ca din povesti.

Lacul Scropoasa
  • 10) Cheile Orzei

Cele mai strâmte chei din România. Locul este ideal pentru o fotografie instagramabilă.

Cheile Orzei

Acestea sunt doar câteva sugestii dintre numeroasele locuri frumoase de vizitat în Munții Bucegi. Tu câte din aceste obiective ai vizitat? Ce alte locuri mai recomanzi? Scrie-ne în comentarii!

Urmăreşte-ne în continuare pentru idei noi de călătorie! Ne găseşti şi pe pagina de Facebook si Instagram, precum si pe conturile de TikTok si Youtube. Ter aşteptăm cu un feedback şi acolo!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version